AKCE „Z“ JEŠTĚ NEZEMŘELY!

By | 13. 1. 2020

Spolek amatérských sportovců SAS Mydlovary z.s. vznikl v listopadu a byl zaregistrován v prosinci 2019. Celý listopad se nesl v duchu rekonstrukce neobývané místnosti v zadním traktu budovy, v níž sídlí i obecní úřad. Nabídka využívat tuto místnost vzešla od starostky Hanky Chalupské. Místnost byla v minulém období připravována k využití ženskému hasičskému družstvu jako posilovna, ale nesplňovala jejich požadavky, a tak zůstala ležet ladem a využívána byla jako sklad nepotřebného materiálu.

Na rekonstrukci místnosti se podílela celá mužská část spolku. Jejich úsilí nejenže přineslo možnost vytvoření klubovny pro schůzky sportovců, ale dopomohlo i ke zvelebení obecního majetku. Veškeré práce provedli členové spolku zdarma jako velké poděkování za vstřícnost starostky. Z obecního rozpočtu se hradilo pouze srovnání původní betonové podlahy a položení dlažby, což musel provést odborný pracovník. Vznikla tak nová klubovna s veškerým vybavením, což je nesporně smysluplné využití.

Na vybavení klubovny vyčlenila paní starostka částku 50 000,- Kč z darů, které pro obec získala od okolních firem, a které hned v úvodu byly určeny na zlepšování komunitního života v obci. Sportovci za ně udělali instalatérské práce, odpady, vybavili klubovnu nábytkem, například kuchyňskou linkou a dalšími elektrospotřebiči.

Obec tak získala pro spolkový život další prostory a SAS Mydlovary důstojné zázemí, obdobně jako další spolky v obci.

Na fotkách je možno vidět postupný „zrod“ naší klubovny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *