Turnaj v Petangu 3.10. 2020

By | 1. 10. 2020

Turnaj v Petangu 3.10. 2020

Turnaj v Petangu 2020

Turnaj v Petangu 2020 

Při předchozí organizaci této akce jsme se, popravdě, ve spolku trochu báli. Přeci jen – v říjnu už bývá počasí nevyzpytatelné a předpověď sice slibovala poměrně teplo, ale také hodně silný vítr a přeháňky. Proto členové spolku zakryli lavice a stoly u petangového hřiště pro jistotu dvěma stany. Ale opak byl pravdou a už si na to začínáme tak trochu zvykat 😊. Stejně jako při cyklovýletu před 14 dny ani nekáplo, teplo bylo chvílemi na triko s krátkým rukávem a vítr sice občas zafoukal, ale nebylo to nic vybočujícího z normálu.

Prezentace Turnaje v petangu začala v sobotu 3.října. Od 13 hodin se kolem zapisovatele výsledků Miloše shlukla skupina 15 dětí od 5 do 16 let! Ani jsme netušili, že tolik dětí v Mydlovarech bydlí 😊. Pro zachování spravedlnosti jsme je rozdělili cca na polovinu, na mladší a starší sportovce. Obě skupiny pak hrály stylem „každý s každým“. V kategorii malých zvítězili po právu za svou snahu a nasazení úplně všichni a každý si kromě sladkých drobností hrdě odnesl velikou zlatou čokoládovou medaili s trikolórou. V kategorii starších jsme stejnou medailí ocenili první tři, jimiž byli Ondra, Denisa a Natálie. Ani ostatní neodešli s prázdnou a byli odměněni aspoň sladkými maličkostmi. Po celou dobu soutěže zásoboval spolek všechny hráče tekutým a tuhým občerstvením zdarma. Musím především zmínit luxusní Jirkovo bramboráky s podílem cukety a uzeného boku.

Po ukončení dětské soutěže nastoupila na pomyslnou startovní čáru desítka dospěláků. Ti už sice hráli bez nároku na odměny, pouze pro svou radost, tím ale jejich sportovní zápal nijak neutrpěl. Nefalšovanou radostí z vítězství se mnozí podobali svým potomkům.

Na závěr se většina účastníků sešla venku pod stany (samozřejmě při dodržení všech nařízení a protikoronových opatření 😊), aby probrala techniku a taktiku hry a zamáčkla slzu při představě nadcházející zimy a končících sportovních záležitostí. Aspoň budeme mít čas na vymýšlení a organizaci akcí pro příští rok. A ten tady bude coby dup.

 

stálý a jediný dopisovatel – Ingrid Poláková, pokladník SAS

 

p.s. Samozřejmě že víme, že tato hra se píše Pétanque. My jsme si ji počeštili (poznámka webmastera). A pro pořádek něco málo z wikipedie:
Pétanque (koulená) je francouzská společenská hra pro dvě 1–3členná družstva, která se snaží umístit koule co nejblíže k cíli, který tvoří dřevěná kulička, tzv. prasátko. Princip hry je velmi jednoduchý, ale dokonalé zvládnutí techniky a taktiky vyžaduje pravidelný trénink.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *