Nohejbalový turnaj trojic v roce 2024

By | 8. 7. 2024

12.ročník Nohejbalového turnaje trojic 2024.

Ještě pár hodin před vypuknutím naší největší spolkové akce jsme měli trochu obavy. V noci se totiž přehnala silná bouřka, liják jak z konve, vítr. Ale už ráno slibovalo další krásný den a sliby rána se kolem desáté hodiny dopolední plně splnily. A tak si letošních sedm týmů mohlo hru užít plnými doušky. Stejně jako piva Budvar 12, limči z bezinkového květu, klobás a krkovice na grilu v nepřekonatelné omáčce mistra šéfkuchaře Jirky.
Zahájí tentokrát vyslalo reprezentovat hned dva týmy (Zahájí „A“ a „B“, přičemž „áčko“ si vzalo na pomoc Mydlovaráka Jindru), po jednom mužstvu přijelo z Týna nad Vltavou (Zlatý věk), Č.Budějovic (Radost z pohybu) a z Hluboké nad Vltavou (Hluboká). Ze Sedlece přijeli dva hráči (Pozdní sběr). Mydlovary se letos moc nepředvedly a postavily tým jen jeden (Mydlovary). Čtvrtého Milana poslaly na hostování do Pozdního sběru.
Hrálo se opět v systému „každý s každým“, za vítězství obdržel tým dva body, za remízu bod jeden. Zahájské týmy se na soutěž musely opravdu důkladně a dlouze připravovat, protože oba skončily se shodným počtem bodů a došlo proto k závěrečnému bratrovražednému souboji. Z něho vyšlo vítězně „béčko“, když vyhrálo s přehledem oba zápasy.
Konečný výsledek letošního klání je tedy následující:

1.misto – Zahájí „B“ (Kuba Maňhal, Jirka Mareš, Pavel Zíka),
2.misto – Zahájí „A“ (Pepa Tlamsa, Zbyněk Maňhal, Jindra Boubal),
3.misto – Mydlovary (Michal Majer, Jirka Bohdal, Míra Kamiš). Dalo by se říci, že tradičně…

Nutno připomenout pro generace příští, že hostující Milan v Pozdním sběru hrál tentokrát (nebo jako obvykle?) opravdu krásně. Přiložené fotky jasně deklarují, že tréninky s mladými baletkami u zrcadla a zdvíháním nohy nad hlavu se vyplatily 🤣. Nicméně – nestačilo to… Ale sedmé místo je také pěkné, sedmička bývá pro mnohé šťastné číslo a příští rok se snad víc posnaží, aby si našel svým kvalitám odpovídající tým.
Věřím, že nejen Budějce měly radost z pohybu. Věřím slovům díků všech soutěžících, že se jim u nás jako každoročně moc líbilo a že příští 13.ročník bude stejně kvalitní jako ten letošní.
Takto zdařilou a nákladnou akci může spolek pořádat jen za finančního přispění dárců. Nám to stejně jako v letech minulých umožnila skupina ČEZ a společnost Primagas, jímž upřímně děkujeme za to, že život v obcích neustrne a že máme možnost se sejít a amatérsky si zasportovat.

V Mydlovarech dne 23.6.2024 sepsala Inka.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *