11.ročník Turnaje v nohejbalu trojic v Mydlovarech

By | 27. 6. 2023

Letos tomu bylo už jedenáct let od doby, kdy jsme v roce 2012 převzali do nájmu obecní hospodu a s pár kamarády přemýšleli o oživení jejím i života v obci. Začalo to tehdy nenápadně příspěvkem 2 sudů piva nebo slevou z měsíčního nájmu za hospodu od bývalého starosty obce. Hospodu v nájmu už nějaký ten pátek nemáme, zato pár nadšenců založilo v roce 2019 sportovní spolek, aby mohli pořádat různé sportovní akce pro veřejnost, a nohejbalový turnaj tak žije dál.

Bylo tomu tak i v sobotu 24.6.2023. Na „startu“ se sešlo šest týmů – dva z Mydlovar (Sasíci a Mláďátka), dva z Českých Budějovic ( Vltava 1 a Vltava 2), jeden ze Zahájí (Zahájí) a jeden smíšený tým z Týna nad Vltavou (Zlatý věk).

Milan z týmu Mláďátka, svým věkem spíš takový průvodce ostatních dvou „mláďátek“, hrál krásně, stejně jako všichni ostatní borci a borkyně. Ale nedá mi to, a musím zmínit naprosto excelentní výkony dvou ligových hráčů Dynama – Karla Tůmy a Dominika Hrdličky z týmu Zlatý věk. Z Karlových smečových salt na jedné ruce byli všichni v úžasu. Bohužel je předváděl bez předchozího upozornění a nevyslyšel ani prosby nepohotové fotografky, aby ve vzduchu trochu zpomalil. Takže se fotografická dokumentace, bohužel, nezachovala. Vy, kteří  byste to chtěli vidět, budete muset přijít a přijet příští rok osobně. Karel totiž přislíbil svou účast! Telefon na něj máme. A kdyby ho náhodou nebral, bydliště si zjistíme. To ať se nebojí JJ.

Pozorní čtenáři už asi tuší, kdo stanul na bedně nejvýš. Ano, správně. Zlatý věk svému jménu ostudu neudělal a byl zlatý. Kromě poháru za 1.místo a hodnotných věcných cen se pokochal a vyfotil s velkým putovním pohárem, který bude dál střežit pořádající spolek SAS a opatří ho dalším štítkem se jmény vítězů.

Konkrétně tedy se jmény: Gabriela Caltová, Dominik Hrdlička a Karel Tůma. A jestli si snad myslíte, že se Gábina v tomhle zlatém týmu jen „vezla“, rychle na to zapomeňte! Hrála tak, že mnozí páni mnohdy vůbec nestíhali J.

2.místo obsadil tým ze Zahájí ve složení Josef Tlamsa, Josef Kazík a Jakub Maňhal.

Bronz si odnesl tým Sasíci z Mydlovar natolik obětavou hrou, při níž málem přišli o nohy Miroslav Kamiš, Michal Majer a Jiří Bohdal. Míra se navíc po skončení turnaje vyhlásil nejstarším hráčem turnaje a obdaroval se tekutou cenou. Je třeba říci, že tentokrát měl pravdu …

4.místo: Mláďátka z Mydlovar (Jakub Šimsa, Dan Dolejší, Milan Dolejší).

5.místo: Vltava 2 (Petr Šteyer, Olda Šteyer, Radek Wagner).

6.místo: Vltava 1 (Petr Zítko ml. a st., Petr Babka).

Pevně věřím, že si všichni pochutnali na grilovaném česnekovém boku a pivu Platan, že se líbily ceny nejen borcům na prvních třech místech a hlavně, že se příští rok zase všichni uvidíme na 12.ročníku turnaje.

Velký dík patří skupině ČEZ, společnosti Primagas a obci Mydlovary za sponzorství. Bez jejich finančních a věcných darů bychom se při tak vydařeném sportovním klání potkat nemohli. A to by byla v dnešním přetechnizovaném světě plném mobilů a virtuální reality opravdu velká škoda.

Zapsala Inka v Mydlovarech dne 25.6.2023

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *